HÁZIREND

Belépőjegyed megvásárlásával és a fesztivál területére történő belépéssel az alábbi házirendet kötelező érvényűnek kell tekintened.

Kérjük, látogatásod alatt ne feledd, hogy a természetben vagy, a terep nem mindenhol egyenletes ezért fokozottan figyelj a saját és a veled együtt érkezett kiskorúak testi épségére.

Kérünk, tartsd tiszteletben a környezetet, ne szemetelj, ha nem találsz szemetest, kollégáink örömmel segítenek.

A fesztivál nem akadálymentesített.

A Major Feszt extra napjára is belépőjegyet szedünk, így a rendezvény csak érvényes, megváltott jeggyel látogatható. A belépőjegyek érvényessége: reggel 10:00 órától másnap reggel 10:00-ig. Belépéskor a megváltott jegyeket karszalagra cseréljük, innentől kezdve a karszalag számít a belépődnek a fesztivál további részében. A sérült karszalag érvénytelen. A fesztiválra történő belépés délután 15:00 óráig ingyenes gyermekkel érkezőknek és verőcei lakosoknak. 14 éves korig a fesztiválon történő részvétel ingyenes. Amennyiben előre megvásárolt jeggyel érkezel, de a biztonsági személyzet megtagadja a belépésedet (pl. erősen ittas állapot stb. – lásd lejjebb), a jegyek árát nem vagyunk kötelesek visszafizetni.

A Major Feszt 14 év alatt csak szülői felügyelettel látogatható.

A Völgy Major területén több épület is található, némelyek a fesztivál egy-egy helyszíneként működik, viszont kérjük, hogy azokat az építményeket, amelyeket nem jelölünk helyszínként a fesztivál térképén, ne használjátok, ne menjetek be, ezek magánterületek. Amennyiben kollégáink illetéktelen behatolást észlelnek, az következményekkel, akár a fesztivál területéről történő eltávolítással is járhat.

A szervező jogosult a belépést az eseményre megtagadni, ha a jegybirtokos hamis, hamisított vagy korábban már felhasznált jeggyel kíván belépni.

Vannak olyan általános szabályok, melyek betartása törvényi kötelezettségünk és közös érdekünk is:

  • 18 éven aluli vendégeinket alkohollal nem szolgálunk ki
  • a fesztivál területére bármely veszélyes tárgyat, különösen: üvegtárgy, ütő-, vágó- és pirotechnikai eszköz, kábítószer, robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot tartalmazó tárgy vagy eszköz, graffiti készítésére alkalmas eszközök, festékszóró spray és filctollak, továbbá lőfegyvert, kést, pillangókést, rugóskést, gázsprayt, ólmosbotot, viperát, fémláncot, dobócsillagot, csúzlit, illetve egyéb, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló mindenkori jogszabályban – jelenleg a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendeletben – meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat, illetve általában olyan tárgyakat bevinni, amelyek birtoklása jogellenes, vagy amelyek a területen tartózkodó személyek biztonságára nézve egyébként veszélyt jelenthetnek, behozni tilos. Mindannyiunk biztonsága érdekében a szervezők fenntartják a jogot, hogy a veszélyes tárgyakat, firkálásra, rongálásra alkalmas eszközöket a bejáratnál letétbe kell helyezni.

A szervező jogosult a bejáratnál a csomagok átvizsgálására, meghatározott személyek eltávolítására, illetőleg belépésük megakadályozására. A belépéseddel kifejezetten vállalod, hogy az esemény védelmével megbízott biztonsági szolgálattal a jogszabályi keretek között messzemenően együttműködsz, veszélyhelyzet esetén utasításaikat követed. A területre történő belépésben megakadályozható az a személy, aki

  • a szükséges biztonsági átvizsgálásnak nem veti magát alá;
  • személyi igazolványával, útlevelével, jogosítványával, vagy más, személyazonosításra alkalmas okmányával az életkorát igazolni nem képes vagy hajlandó;
  • ittas, bódult állapotban van vagy nem megfelelő, a közerkölcsöt sértő ruházatban érkezik.

Nem vállalunk felelősséget a személyekben vagy anyagi értékekben okozott károkért, amennyiben azok a látogatók felelőtlen magatartásából erednek.

A fesztivál területére szeszesitalt, illetve kereskedelmi mennyiségű ételt behozni tilos, engedély nélküli kereskedelmi vagy reklámtevékenységet folytatni tilos.

Kábítószer fogyasztása – a hatályos törvények szerint – a fesztivál területén is tilos!

Kutyabarát fesztivál vagyunk, szeretettel várjuk négylábú barátaidat is, de kérjük, figyelj rá, hogy nálunk tartózkodásotok mindenki számára komfortos és biztonságos legyen. Felelős vagy mind polgári jogi, mind büntetőjogi értelemben az általad, vagy az általad behozott háziállat által a fesztivál területén okozott károkért, mind az szervező, mind a további vendégek, mind pedig más harmadik személyek felé. Amennyiben indokoltnak látjuk, úgy kollégáink felkérhetnek a szájkosár és a póráz használatára, esetleg a rendezvény területének elhagyására.

A professzionális kamerák vagy más hang- és képfelvételi berendezések működtetése, illetve üzleti célú felvételek készítése engedélyhez kötött. Amennyiben a fellépő kifejezetten nem tiltja meg, szigorúan magáncélra nem professzionális hang- és képfelvételek készíthetők.

Amennyiben bármelyik programunkról audiovizuális felvétel készül, amelyen esetleg Te is feltűnsz, úgy azzal kapcsolatban belépéseddel lemondasz minden, a rendezőkkel vagy a felvétel készítőivel szembeni követelésről. Belépéseddel, és a helyszínen tartózkodással kifejezetten hozzájárulsz a kép- és hangfelvételek elkészítéséhez, sugárzásához és bármely egyéb módon való felhasználásához, és ebben a körben hozzájárulásod adod a rólad készült felvétel, megnyilvánulásaid közléséhez is, nevesíthető természetesen kizárólag kifejezett beleegyezéseddel lehetséges – kivéve közszereplők esetében, akik beleegyezés nélkül is nevesíthetők.

A rendezők minden esetben fenntartják a műsor, helyszín- és időpontváltoztatás jogát.

Amennyiben a fesztivál ideje alatt olyan vírusvédelmi szabályok lépnek életbe, melyek a közönséggel való betartatása a szervező felelőssége, kérjük, legyél együttműködő és kövesd a kormány utasításait.

Jó szórakozást kívánunk! Vigyázzatok magatokra és egymásra!